ATG

AB Trav och Galopp eller ATG som det förkortas är det enda spelbolaget i Sverige som har tillstånd att erbjuda spel på hästar. Till skillnad från många andra spelbolag inom sport så ägs ATG av trav och galoppsporten vilket gör att vinster som leder till överskott för bolaget går direkt tillbaka till sporten istället för att gå till någon privatperATGson.

ATG har som uppdrag att tjäna pengar till trav och galoppsporten på ett hälsosamt sätt för att se till att sporten fortsätter att frodas. De hjälper till inom ridsporten genom att erbjuda prispengar i vissa lopp, att hjälpa till med driften och underhållning av trav- och galoppbanor samt att erbjuda premier för tränare och uppfödare inom den Svenska ridsporten.

Vad betyder ATG för den Svenska ridsporten?

Att det finns ett större spelbolag som har som fokus att få sporten att växa istället för att dra in så mycket pengar som möjligt till sitt eget företag är bra av ett par olika anledningar. Det betyder till exempel att man kan vara säker på att allt spel på spelbolaget hanteras på ett hälsosamt och etiskt sätt då de har som mål att gynna sporten istället för privatpersoner. ATG erbjuder även gott om hjälpmedel för de som har problem med sitt spelande vilket återigen visar att de inte enbart är ute efter att tjäna så mycket pengar som möjligt.

Vilka spel erbjuder ATG?

På ATG så finns det gott om olika spel att välja bland beroende på vilken spelform man föredrar. De erbjuder till exempel populära spel så som V75 där målet är att få sju, sex eller fem rätt på sin spelkupong. Den som har sju rätt får en större del av vinsten än den som har sex rätt och så vidare, vinsten fördelas mellan alla som får fem eller mer rätt på sin kupong.

De erbjuder även möjlighet att spela klassiska spel så som Vinnare och Plats där man i Vinnare ska välja den häst som kommer att vinna hela loppet och i Plats så ska man välja ut vilka hästar som kommer att komma etta, tvåa och trea.