Att spela på trav är väldigt populärt i Sverige idag och det verkar inte som att det är på väg att bli mindre populärt inom en snar framtid. En av de främsta anledningarna till att just trav är så populärt att spela på är att det finns en chans att vinna enorma summor pengar om man spelar på rätt hästar. En annan anledning till att det är så populärt att spela på hästar är att det finns ett så stort antal olika spel att välja bland.

ATG

Det vanligaste alternativet när man spelar på trav är ATG då de är det enda spelbolaget som har tillstånd att bedriva spel på hästar i Sverige. De erbjuder ett antal olika spel att välja bland när man vill spela på trav, de mest populära spelen är:

  • V75
  • V65
  • Vinnare
  • Plats

I spel så som Vinnare och Plats så är målet rätt enkelt att gissa, man ska helt enkelt antingen välja ut den häst som kommer att vinna loppet eller välja de hästar som kommer att komma etta, tvåa och trea. När man spelar V75 så ska man välja ut vinnare i sju olika Vspela på trav75 ‘avdelningar’ och i V65 så ska man välja ut sex vinnare i V65 ‘avdelningar’. De erbjuder även spelet Harry Boy för nybörjare eller de som inte har tid att fylla i sina kuponger själva. Om du väljer att spela Harry Boy så väljs dina hästar åt dig så du behöver alltså inte välja dina egna hästar, du väljer helt enkelt din spelform och vilket belopp du vill spela för så sköter Harry Boy Resten.

Varför är det bra att spela på trav?

Den allra största anledningen att det är bra att spela på trav är att ATG som sköter all spel på trav i Sverige ger tillbaka allt överskott till sporten. Du hjälper alltså sporten att växa genom att spela på trav och när ett stort antal personer spelar på sporten så ökar den i popularitet genom att den till exempel visas på TV vilket gör att allt fler vill vara med och spela.